COMEDIACIÓ O PLURALITAT DE MEDIADORS: d’experiència positiva a mètode consolidat.

Voluntarietat, Igualtat de les parts, Neutralitat, Confidencialitat… principis de la mediació que tots els professionals coneixem i hem de complir i fer respectar.
Quan estàs sol davant dos o mes parts en conflicte, et vénen a la ment totes les obligacions que has de recordar, aplicar, quines  tècniques decideixes utilitzar  en cada situació … en definitiva, tot el que has après durant la teva formació. T’assalten tants dubtes: l’escolta activa, el caucus, el torn de paraula, el llenguatge no verbal… podré amb tot? Aquesta és la primera experiència en solitari del mediador.

La combinació de tots dos professionals, permet arribar a una comprensió mes concreta del motiu del conflicte i pot facilitar la seva resolució.

A vegades, s’obre la possibilitat de dur a terme una mediació amb pluralitat de mediadors: la necessitat d’un especialista en una matèria molt concreta fa precisa aquesta intervenció. La combinació de tots dos professionals, permet arribar a una comprensió mes concreta del motiu del conflicte i pot facilitar la seva resolució.

Aquesta experiència necessita de la màxima coordinació entre ambdós  professionals a fi de poder aconseguir un escenari adequat a la situació que s’intenta solventar.

Però no sempre és aquest l’únic motiu pel qual es pot realitzar una mediació amb pluralitat de mediadors. L’experiència ens ha demostrat que oferir als mediats la possibilitat que siguin dos o mes els mediadors els que intervindran en les sessions, ajuda tant als mediats com als professionals.

obre un ventall de possibilitats a la resolució de les seves controvèrsies, a la vegada que es dinamitza la sessió, evitant situacions d’incòmodes silencis o bloquejos difícils de gestionar.

Tant les persones que han proposat la mediació, com les que han acceptat participar en aquesta, es senten, segons ens han referit en diverses ocasions mes còmodes en veure que hi ha dos professionals que estan al seu costat, que expliquen el seu punt de vista o que els ajuden a veure diferents punts de vista. En definitiva s’obre un ventall de possibilitats a la resolució de les seves controvèrsies, a la vegada que es dinamitza la sessió, evitant situacions d’incòmodes silencis o bloquejos difícils de gestionar.

Els mediadors alhora, saben que entre ells existeix la complicitat suficient per a aconseguir un ambient mes relaxat, poder apreciar mes els detalls tant d’escolta activa, com de llenguatge no verbal, etc. i poder fer una valoració in situ de la situació, sabent que tots dos han estat a la reunió, podent, en definitiva valorar l’estratègia a seguir des de diferents perspectives.

En el nostre cas, la comediació va començar com una oportunitat de poder viure l’experiència de la mediació i s’ha convertit en un mètode de treball que utilitzem no sols en mediacions amb múltiples parts, sinó en gairebé totes les nostres experiències, sempre que les agendes ho permeten. En data d’avui mai els mediats han rebutjat l’oportunitat de la comediació.

Glòria Peracaula, Coordinadora de CIM

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *